NyomtatásE-mail

Aktuális hirdetések

( 513 értékelés )

Hirdetések

 

2023. május 28. - Pünkösd


Ferenc pápa rendelkezése értelmében 2018. március 3-án az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció elrendelte a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapját, melyet a liturgiában pünkösdvasárnap utáni hétfőn a régi pünkösdhétfőn ünneplünk. Tehát az egyházban liturgiájában a pünkösdhétfő megszűnt és helyét a Boldogságos Szűz Máriának, az Egyház Anyjának emléknapja vette át.


Spányi Antal megyés püspök imádságra hívja az egyházmegye papságát, a szerzeteseket, a fiatalokat, a családokat, a Prohászka Imaszövetség tagjait Bodajkra a Mindenkor Segítő Szűz Mária Kegyhelyére, hogy együtt fohászkodjunk új papi és szerzetesi hivatásokért és a békéért. A zarándoklat a Bodajki Kegyhelyen kerül megrendezésre 2023. május 29-én (hétfő), a Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja emléknapján. A találkozó 9:30-tól gyülekezővel kezdődik, majd püspöki szentmise 10 órakor lesz. 

https://www.szfvar.katolikus.hu/hirek/imanap-a-hivatasokert-bodajkon-20230529


Május 29-én hétfőn (pünkösdhétfő), az Egyházmegyei zarándoklat miatt templomainkban szentmisék nem lesznek! A híveket sok szeretettel hívjuk Bodajkra a zarándoklatra!


Június 1-től - augusztus 31-ig, szombatonként Agárdon 18 órakor elővételezett szentmisét tartunk.


Június 1-én, csütörtökön első csütörtök lesz. Agárdon 18 órakor a szentmisét a papi és szerzetesi hivatásokért ajánljuk fel.

A szentmise után fél órás szentségimádás lesz a hivatásokért. Melyre a Prohászka imaszövetség tagjait, és minden hívőt szeretettel hívok!


Június 2-én első péntek lesz: a Gárdonyi templomban 16:30-kor, Agárdi templomban 18 órakor lesz szentmise.


Gárdony: június 3-án első szombat lesz, a szentmise előtt 16 órától imádkozzuk a rózsafűzért és a Rózsafüzér Társulat tagjainak titokcserét tartunk.


Gárdony: június hónapban a szombati előesti szentmisék és vasárnapi a szentmisék kezdete előtt ¼ órával imádkozzuk a Jézus szíve litániát.


Június 4-én, Szentháromság vasárnapján az agárdi templomban elsőáldozás lesz a 9:30-kor kezdődő szentmise keretében! Kérem, hogy imádkozzunk a leendő elsőáldozókért!


Június 10-én szombaton: Úrnapja szombatján, a gárdonyi templomban 15:30-16:30-ig a szentmise kezdetéig szentségimádást tartunk. Egyben ez a szentségimádás lesz a Jézusom Bízom Benned engesztelő imacsoport júniusi imaórája is. (Az esemény plakátját megtaláljuk a hirdetőtáblán. Kérjük, aki tud, jöjjön el és vegyen részt a Szentségimádáson!)

joomla template